Utmana mig

 Om du fick jobba med vad du ville, vad som helst - vad skulle du göra då? Byta karriär helt, börja plugga kanske? Är du nöjd, till freds med det du arbetar med idag? Om du jobbar vill säga - kanske är du hemma med barn eller sjukskriven. Arbetssökande eller studerande. Hur som, är du nöjd med din nuvarande livssituation? 
 
 Jobbig fråga eller hur? 
Jag vill att livet ska vara mitt. Att jag styr det, att jag har kontrollen över hur det tar form. Full kontroll kan man aldrig ha såklart men jag vill styra det som går. Och att slita ihjäl mig på ett arbete, ett arbete som skulle ersätta mig i morgon om jag trilla av pinn, är inte rimligt.
 
 Nu vet inte jag hur du fungerar, men jag ger 110% på min arbetsplats. Jag kommer tidigt, jag erbjuder mig att stanna och jobbar över, jag gör uppgifter på min lediga tid. Sån är jag. Uppfostrad att alltid göra mitt bästa. Att jobbet går före det mesta. Hög arbetsmoral, som lett till att jag gav upp mitt liv och allt gick i kras. 
 
 För jag tror att vi jobbar ihjäl oss och jag tänker inte vara en av dem som går i graven pga stress. Eller lära våra kids att jobbet kommer först. Att lite snuva och feber inte ska hålla dig hemma, du måste leverera och inte sätta någon på pottan för du är lite sjuk. Jo tack! "Lite sjuk"
 
 
  jag utmanar mig själv. Och försöker finna mig själv. Vilket är skitsvårt. För man är fostrad att hålla sig i en ruta. En box. Som är löjligt snäv. Så fort man avviker så ifrågasätts du. Och det är också en kamp. Inte nog med att man för en inre kamp, nu skall vänner - familj - främmande människor ifrågasätta dig - Vad ska du göra nu? - Vad ska du jobba med?
 
 
 Nu ska jag sluta pladdra, blev det löjligt vimsigt?
Trött i skallen leder nog till osammanhängande pladder. Önskar dig en fin kväll, ta hand om dig ❤
 
 
// Martina