Söndag 11 November

 Jag har alltid varit lite anti att ha frukt och bär i mat och bakverk. Så som russin i lussekatterna, ananaspizzan, banankaka...vi ska inte ens gå in på Flygande Jakob
 
 Men man växer upp, man inser att vissa smaker gifter sig fint. Så jag är numera en pärla på att göra banankaka. Det började med dem där tråkiga bruna bananerna och sen var jag fast i detta goa och tröstande bröd. 
Russinen, ananasen och den Jakoben vill jag dock fortfarande avstå - man kan inte växa upp för fort ju
 
 Jag tänkte här med dela med mig av mitt favoritrecept på banankaka, det passar perfekt efter en murrig Novemberpromenad ihop med en kopp chaite
 
 Du behöver
(självklart skall ingredienserna vara eko, gärna närproducerat och ägg från frigående höns)
 
2 övermogna bananer 
50 g smör 
2 ägg 
2 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
 
 Starta ugnen - 175 grader
Jag smörar och strör kokosflingor i formen
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst, blanda sen i mjöl - bakpulver - vaniljsocker - kanel. Rör runt ordentligt
 
 Nu tillsätter du smöret, de mosade bananerna och mjölken. Häll smeten i formen och grädda i ca 40-50 min
 
 
 Vi avnjuter kakan som den är, framför allt när den fortfarande är lite varm. Alternativt tar man lite gräddglass till eller en rejäl sked grädde
 
 Hoppas du får en kick-ass bra start på nya veckan, det är dryga 6 veckor kvar till jul - se till att njuta av denna tiden. Inte stressa ❤
 
// Martina