Recept - Smulpaj x 2

Hej på er! Dags att uppdatera här kanske och då känns det ju toppen att klämma in ett eller till och med två recept på smulpaj!
 
Först upp
Smulpaj > Jordgubbar & Rabarber
 
Börja med att starta ugnen på 225 grader
Ta fram
 
Vetemjöl (1,5 dl)
Havregryn (1,5 dl)
Strösocker/alt. Stevia (3 msk) 
Kanel (en nypa)
Kardemumma (en nypa)
Smör (100 g)
 
Jordgubbar (ca 0,5 l)
Rabarber (400 g)
Potatismjöl (1,5 msk)
Strösocker/alt. Rörsocker (1,5 dl)
 
Smält smöret, ställt åt sidan för att svalna. Blanda samman vetemjöl, havregryn, socker, kanel och kardemumma. Jag brukar sikta allt (bortsett havregryn såklart) med en mjölsikt. Rör nu ner smöret i de torra ingredienserna. Där har du nu din smuldeg.
 
Rengör jordgubbarna och rabarberna och skär ner i önskad storlek, blanda ihop med potatismjöl och sockret. Ner med denna röran i en form och strö över smuldegen. In med hela kalas i ugnen i ca 15-20 min. Hipp happ -> Njut av pajen ihop med lite vaniljsås eller glass!
 
Smulpaj > Äpple med twist
 
Här kom ett smarrigt recept till, med en twist som är så god!
Du gör samma smuldeg som ovan men adderar lite flingsalt, yes you heard me! Flingsalt, jag brukar använda mig av ett flingsalt med limé. 
 
Sedan tar du gärna Granny Smith-äpplen, de har lagom sötma och är lite krispiga så inte pajen blir alldeles kladdig! Det går åt ca. 5-6 äpplen. Skala, skär ner och strö över smuldegen (här behövs inte potatismjöl eller socker) När pajen är redo för att gå in i ugn kan du ringla lite sirap över, men var försiktig - detta gör att man får en knäckig yta! Samma temperatur och samma tidsåtgång! Smaka och njut!
 
Ha nu en finfin lördagskväll och har du frågor är det bara att lämna en kommetar eller hojta på Instagram!