Ordning & Reda

 
 

Förra veckans Pinterestutmaning blev detta! En ordning&reda-tavla! Med hjälp av väldigt enkla medel kan du göra en själv! Jag har sett en drös olika modeller på Pinterest och bara dräglat! Hur smart är det inte att få upp och få fram pysselmaterial? Slippa leta i lådor efter tejpen eller pennor! Man kan också använda den som en moodboard, som en tavla full med inspiration! Och de som är det fiffiga med den är att jag kan ända ordningen i ett kik! Hur vi gjorde skall jag strax förtälja!
 
Tanken med denna var att tänka ekonomiskt och smart, det är ju himla mycket roligare att lägga krut på det som man fyller tavlan med än själva anordningen! Så det behövs i stort sett 4 saker för själva tavlan
 
Hålad masonit - Vi köpte en sådan här  (just nu nersatt till 79kr ord.pris 199kr)
Lister alt. foder - Vi använde spillbitar på sådan vi redan hade (alltså 0 kr i detta sammanhang)
Spik/Skruv /Plugg- Vi har redan massvis med sådant hemma så 0 kr här med
Färg - Inköpt här (79kr)
 
I det paketet från Jula med verktygstavlan finns det 3 paneler, jag har använt mig av två (det var vad jag hade i utrymme på väggen) Det har sedan målats med Vintage Paint, nyans Folk Green > 2 lager. Man kan ju också lacka ytan om man vill! Sedan använde vi golvlist som ramverk/distans, även den har målats med samma färg. Sedan använde vi spikpistolen för att fästa upp ramverket, för att sedan skruva upp masonitpanelerna (givetvis har det använts laser för att få de rakt, vattenpass likt så och vi förborra och pluggade genom panelerna och listen)
 
Sen kan du gå bananas! Jag är ju en så där människa med massor av skoj i gömmorna, så fram med gamla krokar och resårband, gardinstänger,glasflaskor. Tips är att fästa resårbanden före du skruvar upp tavlan! Washitejphållarna är en billig enkel gardinstång som vi kapade i rätt längt och sen hade jag vita plastkrokar att fästa upp dem med.
 
Totala konstnaden då, jo ge och ta 200kr! (158kr för tavlan och färgen, resten hade vi hemma) Ganska okej tycker jag och äntligen blir det lite ordning på torpet! Har ni frågor är det bara att hojta till!
 
Martina
 

DIY - Något mjukt på väggarna

Jag har scrollat runt på Pinterest och har sett mängder med vackra wallhanging, de kommer i alla former och färger och det finns dem som är lätta i modellen och superavancerade. Jag tycker om flödet i dem, mjukheten de bidrar till. Så med hjälp av en gren och garn så fick jag till denna i helgen. Planen är framöver att göra en ännu längre, det blir himla fint i vårt trapp. För att skapa en linje som följer hela höjden liksom. Så vill ni förgylla väggar där hemma med annat än tavlor och prints > do a walldecothing!
 
 

Mangogelé med kokos (Buffé Ica)

På lördag ska jag ha lite gäster över, det kommer minst sagt bli en glittrig afton! Planen är taco med en twist, jag ska baka en mjuk kaka och så fann jag ett recept på Mangogelé igår i tidning Buffé från Ica! Bara måste testas ju! Så för er som kanske inte har tidningen här är receptet (har inte testat ännu så jag kan inte alls säga något om smak eller tipsa om andra frukter man kan använda eller tillvägagångsätt)
 
Du behöver
 
  • 250g fryst mango (tinad)
  • 5 gelatinblad
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösockerR
  • Riven kokos
 
Lägg gelatinbladen i vatten, mixa mangon slät med mixer.
Koka upp vattnet och sockret. Blanda ner den mixade mangon och koka upp. Ta av från värmen och rör ner gelatinbladen. Häll upp i en ca 15 x 15cm stor form klädd med plastfolie. Låt stå i kylen i minst 6 tim. Skär sedan i tärningar och rulla i kokos!
Låter inte detta smarrigt så säg!