Pay it forward

Hej va det går undan! På söndag är vi redan i Mars. Snart tuffar våren in med stormsteg och idag skiner solen så hela själen blomstrar.
 
Den här veckan går mitt första brev i väg i utmaningen "Pay it forward". I januari drog det hela i gång på Instagram och jag skall få i väg total 5 brev fyllda med kärlek och kanske lite visdom.
 
Sen är jag löjligt stolt, igår var det dags för tandläkaren igen. Eller närmare bestämt tandhygienisten. Jag fick erfara tandstensborttagning för första gången i mitt 30åriga liv. Och jag fixade det utan tårar eller bedövning. Kanske tycker du jag är lite av en fegis men det sitter djup och är det sak jag jobbar med. Tandläkarbesöken alltså. Och vid nyår tänkte jag att i år ska tänderna få den mesta av uppmärksamheten och nu har jag faktisk bockat av 2 besök. Ett tredje är inbokat. Håll tummarna, då ska en fraktur lagas!
 
Nu i mars går jag upp från 10h/v till 30h/v (på vikariat) så jag har försökt sitta ner en stund idag och planerat/styrt upp kalendrar och schemat. Det eviga vardagspusslet! Och jag är salig, de skall bli så kul att få vara mer delaktig på arbetet. Och sådan tacksamhet att jag får denna chans. Dock fick jag bakslag igår men hej, nästa Secret Shopper ska jag banne med få 100% av! Vilket innebär att alla som kliver innanför dörrarna kan förvänta sig service i högklass (as always skulle jag säga men inte hen som satte poäng på mig då!) Jag vet att jag är bra på service, jag är social och gör nästintill allt för att mina kunder ska finna det som de söker och att upplevelsen i butiken är välkomnade och inspirerande! Men man kan alltid bli bättre, påt igen bara!
 
Nu ska jag dricka kaffe
// Martina

Cementpäron - Cutiepear


Amen har ni sett något sötare? Och så himla lätt att göra själv! Du behöver inte (om du inte vill) ens gjuta päronen själv! Dessa är från Biltema, har sedan målat dem med olika färger (kan säga att Vintagefärgen från Panduro Hobby funkar bäst, beror på den tjocka konsistensen då cementen suger åt sig färg)
Sedan är det bara att måla dit små ansikten, ögon och mun har jag ritat med en svart Unipenna och rosorna på kinderna med en hobbylack! Perfekt som en gå-bort-present eller som dekoration både ute och inomhus. Tänk på att måla med rätt färg alt. lacka om du tänkt ha dem ute!
 
 

DIY - Ampel

Hej!
 
Har knåpat ihop 2 st amplar och tänkte dela med mig av en väldigt enkel knytteknik. Okey, du behöver snöre och en kruka. Jag har använt mig av Zpagetti trikågarn (från Panduro Hobby) och en ytterkruka vid namn Socker (från Ikea) Viktigt att tänka på att de snöre du använder skall vara starkt nog att hålla både kruka och blomma och att ytterkrukan får gärna vara så lätt som möjligt.
 
Okey nu ska vi se om jag kan förklara detta
Jag klippte 6 st lika långa snören, knöt ihop dem i ena änden (detta är tofsen som blir under krukan)
sedan är det bara att vända upp och ner på krukan och lägga ut tofsen med snörena hängande ner över sidorna, para ihop så du har 3 par och gör en enkel knut. Nu ska du ha en knut (tofs) på undersidan av krukan, 3 st par med knut på och nu ska du splitta paren och göra nya knutar. Nu ska du ha som en korg i snöre som krukan kan placeras i. Gör sedan en knut i andra änden av garnet som du sedan använder när du hänger upp ampeln. Är ni med?
 
 
Tips - Hos Atilio hittar du också en riktigt snygg modell av ampel också!