Frukostbullar så här på kvällskvisten

Testade ett nytt recept som jag justerade lite efter mina egna önskemål och tänkte dela med mig.
 
Sätt ugnen på 200 C och fram med en plåt (givetvis bakplåtspapper, eller siliconmatta)
Ca 10 st snabba Frukostbullar
 
Plocka fram och måtta upp följande
2 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
1/4 tsk salt
2 msk brödsirap
2 1/2 dl vatten
ca 1 dl valfria nötter/fröer (jag använde valnötter/solrosfrön/paranötter och hasselnötter)
 
Blanda alla torra ingredienser noggrant, antigen grovhacka eller finhacka nötterna/fröna och blanda ner i torrvarorna. Addera nu sirap och vattnet, rör runt till en slät deg.
 
Skopa upp deg med hjälp av en sked och forma med mjölade händer till runda bullar. In i ugnen i ca 10-15 min
Avnjut bröden varma med lite smör och en skiva god ost! Men kanske en klick marmelad!
 
Man kan också köra enbart vetemjöl, då 5dl totalt.
Testa att riva ner morot i degen eller strö vallmo/sesamfrö över dem efter halva tiden i ugnen.
Låt fantasin sätta gränserna och ni får gärna komma med förslag eller egna twist på dessa
 
trevlig kväll
 
// Martina