Att göra Lingonmousse

Jag serverade lingonmousse på mitt kalas, yummie for you tummy! Lagom mycket sötma och en gnutta syrligt! Här kommer receptet, börja med att måtta upp följande
 
2 gelatinblad
4 dl lingon
1 dl socker (till lingonblandningen)
1 äggvita
2 msk socker (till äggvitan)
3 dl vispgrädde
 
Då ska vi se, börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min
 
Mixa lingon och socker till en ganska len blandning, värm sedan upp det i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och lägg i gelatinbladen och rör om. Låt nu detta svalna
 
Nu kan du vispa äggvitan ihop med socker till ett fast skum
Vispa också upp vispgrädden
 
När lingonblandningen svalnat rör du ner den i vispgrädden, vänd sedan ner äggvitan försiktigt. Fördela upp i kuliga glas (jag la hela moussen i en påse och spritsade ut den) och ställ in i kylen. Minst 3-4 tim i kylen, fungerar finfint att göra dagen innan festiviteter eller lyxfika!
 
Enjoy!
 
 
 
// Martina