Att göra Lingonmousse

Jag serverade lingonmousse på mitt kalas, yummie for you tummy! Lagom mycket sötma och en gnutta syrligt! Här kommer receptet, börja med att måtta upp följande
 
2 gelatinblad
4 dl lingon
1 dl socker (till lingonblandningen)
1 äggvita
2 msk socker (till äggvitan)
3 dl vispgrädde
 
Då ska vi se, börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min
 
Mixa lingon och socker till en ganska len blandning, värm sedan upp det i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och lägg i gelatinbladen och rör om. Låt nu detta svalna
 
Nu kan du vispa äggvitan ihop med socker till ett fast skum
Vispa också upp vispgrädden
 
När lingonblandningen svalnat rör du ner den i vispgrädden, vänd sedan ner äggvitan försiktigt. Fördela upp i kuliga glas (jag la hela moussen i en påse och spritsade ut den) och ställ in i kylen. Minst 3-4 tim i kylen, fungerar finfint att göra dagen innan festiviteter eller lyxfika!
 
Enjoy!
 
 
 
// Martina

Att fira i fina vänners sällskap


Igår slog jag till med kalas, tack alla flickor och pojkar som ville dela denna kväll med mig. Hemgjord pizza, tårta, lingonmousse, musik quiz och god dryck! De som gör att vi alla är i lite obalans idag är de på sista bilden -> Jelloshots! Men så roligt jag hade och hoppas gästerna säger det samma!

Att bygga ett bord

Vi ville ha något mindre och enklare som soffbord i vårt "nya" vardagsrum. Nog för att vårt förra bord är unik, vackert och stort så bjuder de in till att vi sitter där och äter ibland. Vilket är mycket dumt, 1. man sitter inte bra, de små sölar och tv lockar. 2. Vi har ju både ett middagsbord och ett köksbord.
 
De svarta bordet med 3 ben fann vi på Stadsmissionens secondhand för hela 40kr, de går dessutom väldigt lätt att fälla ihop så de i stort sett blir platt. Korgen köpte jag i våras från Netto, som förvaring för alla retrotäcken. Nu fick den en skiva som maken kapade till och dessutom gjorde spår undertill så den ligger still. Jag är så nöjd, älskar att P kan få mina kanske snäppet galna idéer och skapa så fint! Han är fantastisk!