Att koka soppa på en spik

Gud vilken klyschig titel men så fick det nu bli
 
Dags för att bjussa er på ett till recept, ett uberlätt recept på en supergod soppa!
 
Plocka fram och mått upp
 
  • 5-6 medelstora potatisar
  • ca 250 g broccoli
  • 1 mindre röd lök
  • 8 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde
 
Koka upp vattnet med buljongen, skala och dela potatisen i mindre bitar och skölj broccolin och dela även denna, skala löken och dela smått. Tips på att dela broccoli är att när du har ett sådant litet träd i handen så tar du en kniv och gör ett snitt i själva stammen, sedan drar du i sär det.
När vattnet börjar koka så öser du i potatisen/broccolin och löken. Nu får detta stå och gotta sig i ca 10-15 min, till man känner att de har mjuknat.
 
När de kokat klart så drar du kastrullen av plattan och låter det svalna. Jag har här passat på att mortla ner lite vitpeppar/oregano och salt till fint pulver. Nu häller du över allt i en större skål, (alt. fram med en mixer men då får man ta de i 2 omgångar) fram med stavmixer. Mixa allt slätt, fram med kastrullen igen och häll över soppan. Värm på igen och häll i grädden och de mortlade kryddorna. Smaka av!
 
Nu så, duka upp till soppfest! Om du vill ha många bollar i luften så brukar jag baka detta brödet till - Frukostbullar
 
 
 
 
1
Emilie

Hej!

Vilken härlig blogg du har! Jag jobbar för sajten Hittarecept.se och såg att du har goda recept på din blogg och tänkte tipsa om vår sajt. Vi är en sökmotor för recept med innehåll från svenska bloggar och sajter. Kika gärna runt på sajten www.hittarecept.se och kolla även in Matbloggstoppen: http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!

Med vänliga hälsningar,

Emilie
Hittarecept.se