Att äta fluffiga pannkakor

God morgon fredag!
Solen skiner och V är på plats i skolan, cykelturen gick galant. Tänk att de är så bra på att cykla, backe upp och backe ner.
 
Nu är det dags för att dela med mig av mitt recept som jag använder mig utav när vi gör Amerikanska pannkakor
Get ready here it comes
 
Amerikanska pannkakor (ca 15 st)
 
Ta fram och måtta upp
1 ägg
2 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1  msk socker
1/2 tsk salt
2 msk margarin eller smör
 
Vispa samman ägget med filmjölken i en bunke. Blanda alla torrvarorna noga i en skål, smält matfettet. Sikta ner mjölblandningen i filmjölken/äggsmeten, rör ut ordentligt. Addera nu smöret, smeten kommer bli tjock (det är meningen) Låt den gärna stå och dra en liten stund, fram med stekpannan och skopa upp smet med hjälp av en vanlig matsked och se till att de blir genomstekta.
Tips : Jag brukar addera lite vaniljpulver eller vaniljsocker i mjölblandningen, blir lite extra gott då!
 
Till detta serverar vi grädde, sylter av olika smaker och jag är stormförtjust i kiwi! Bara fantasin sätter gränserna
 
Om ni har frågor så är de bara att hojta till!
Idag blir det bullbak, städning och fikabesök av en före detta arbetskollega! Sen är det helg!
 
Ha det bästa
// Martina