Att koka soppa på en spik

Gud vilken klyschig titel men så fick det nu bli
 
Dags för att bjussa er på ett till recept, ett uberlätt recept på en supergod soppa!
 
Plocka fram och mått upp
 
  • 5-6 medelstora potatisar
  • ca 250 g broccoli
  • 1 mindre röd lök
  • 8 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde
 
Koka upp vattnet med buljongen, skala och dela potatisen i mindre bitar och skölj broccolin och dela även denna, skala löken och dela smått. Tips på att dela broccoli är att när du har ett sådant litet träd i handen så tar du en kniv och gör ett snitt i själva stammen, sedan drar du i sär det.
När vattnet börjar koka så öser du i potatisen/broccolin och löken. Nu får detta stå och gotta sig i ca 10-15 min, till man känner att de har mjuknat.
 
När de kokat klart så drar du kastrullen av plattan och låter det svalna. Jag har här passat på att mortla ner lite vitpeppar/oregano och salt till fint pulver. Nu häller du över allt i en större skål, (alt. fram med en mixer men då får man ta de i 2 omgångar) fram med stavmixer. Mixa allt slätt, fram med kastrullen igen och häll över soppan. Värm på igen och häll i grädden och de mortlade kryddorna. Smaka av!
 
Nu så, duka upp till soppfest! Om du vill ha många bollar i luften så brukar jag baka detta brödet till - Frukostbullar
 
 
 
 
1

Att hamna in kläm

Det är inte hela världen egentligen, alla drabbas av en mängd olika krämpor och snuvor men nu börjar det bli löjligt. Sonen är hemma med "höstblåsor" i munnen, ingen större fara mer än att han inte äter ordentligt för det gör ont. Så säkra före det osäkra så ville jag ha lite koll på honom idag. Och i lördags kände jag en liten knuta under ena ögonbrynet, ungefär som en plita men under huden. Och igår kväll noterar jag att hela ögonlocket börjat till att svullna. De hängde liksom ner mot ögonfransarna.
Och idag ser de lite rött ut vid knuten, gör inte direkt ont om jag inte rör vid det. Men hela ögonlocket känns tungt.
Har pratar med 1177, kan eventuellt vara en lite körtel som är inflammerad. Jaha bara att härda ut då! Så nu går vi två här hemma och myser, bortsett att kaffet var slut så rullar dagen på. Har sökt ett intressant arbete och hoppas på lite tur nu!
 
Ha en bra dag allihopa!
 
// Martina

Att fira in helgen

Med en kopp kaffe sitter jag här framför datorn igen, har sökt en del intressanta arbeten och njuter av att barnen leker tillsammans (de händer just nu väldigt sällan)
P passar på att bocka rör till handdukstorken, när han drog igång de projektet igår så kan jag säga att han inte var nöjd med sin insats. En del saker kan man helt enkelt inte göra själv, men skam den som ger sig!
 
Igår bakade vi bullar i stora lass, men har lovat kidsen att de ska få göra egna i morgon. Har man jäst kvar så kan man lika väl passa på! Hipp Hipp hurra för kanelbullens dag!
 
Jag tror bestämt att helgen får gå i lugnets tecken, efter en lite krävande vecka med allt vad de inneburit får vi nu slappna av en aning.