Att driva restaurang

Har nu testat att göra egen fågelmat med hjälp av rester från skafferiet och kokosfett, redan nu är de på och njuter av buffen som är uppdukad! Om du vill testa så behövs 1. Kokosfett 2. Frö/Nötter/Havre/Rispuffar
Smält fettet och vänd ner de i nött/fröblandningen. Jag har fyllt vanliga muffinsformar och förvara dem i kylen, måttet blev perfekt för den lilla fågelrestaurangen som jag fann på Rusta här om dagen!
 
Man kan också fylla pepparkaksstansar och trä igenom jutesnöre (medans de är varmt) sen in i kylen! Då får du lite piffigare kokosbollar (inte talgbollar men typ)
 
Testa vetja!
 

DIY (Julen 2014)


2 varianter, tycka på papper med en köpt stämpel och med potatis. Let`s bring back the potatistryck liksom. Detta naturpappret från Panduro (som jag talade om igår också) har inte den där glatta yta som de där hederliga bruna naturpappret har så det går finfint att trycka på. Jag har använt en brun dyna som jag fått av svärisarna när de var i USA men finns i närmaste pysselbutik & i en uppsjö av färger. När jag testade vanlig hobbyfärg för tryck med potatis så glider den runt lite mycket på pappret och det blev inte bra så körde på samma dyna/färg.
 
Detta är ju en tips som funkar året runt för presenter och gåvor, vill man inte ha traditionella paket med rött papper och glittriga guldiga snöre så är detta en kul grej! Och på en rulle papper kan man variera sig så man får ut olika tryck men med samma grund. De ska heller inte se perfekt ut, lite naggat gör gott för själen! Och gör alltid testtryck!
 
 
 
 
 

Att göra det mer personligt (Julen 2014)


Idag har jag haft lite klappverkstad hemma, slagit i de julklappar som har införskaffats och kidsens adventskalendrar. Förra året hade de små granar från Ikea och fick små gåvor varje dag, men i år lägger vi ner det och kör på lite större gåvor på adventssöndagarna. De blir lite kreativ inriktning!
 
Har också satsat på lite udda paketinslagning idag, på de 2 sista bilderna har ni svärmors gåva inslaget i ett naturpapper från Panduro (lagom tunt för att vika och lagom kraftigt för att inte gå sönder i hörnen) och jag investerade i Wrap Seals som är magiska! Kolla in dem här
Färgen som jag stämplade med är från Martha Stewart och disksvampar finns under närmsta diskbänk ;)
 
Hur slutresultatet blev får ni se i morgon
 
Kommer komma fler inlägg med samma tema snart igen, har en hel del idéer som jag vill testa!
 
 
 
 
 

Att börja om

Ny design på bloggen, va tycks?
 
Det har rullat på i himla fart senaste veckorna och jag är extas för jag har börjat arbeta. Och inte vart som helst utan på självaste pysselmeckat! Att kunna kombinera 2 av mina favoriter, sälj och pysselmaterial, kan inte bli bättre. Dessutom att starta med höstlovsveckan var galet, så många härliga ungar som vill skapa och vara kreativa! Helt underbart!
 
Nog om de, nu är det en ny månad. Vi ska nu försöka oss på ett rejält pusslande med 2 jobb, skola och dagis. Vi är inte unika, så har de flesta familjer det. Men jag som arbetar senare är 16 och även helger, ja då krävs planering så man får tid för familj och att det flyter på. Vi passade även på att bocka av en dunderförkyldning, kidsen har haft hosta och snuva hela veckan och jag har varit desamma hela helgen. Huvva, ni vet när hela kroppen känns seg som kola och man inte känner dofter och man bara "Jag stannar i sängen idag" för att sen inse att nej, det går inte! Vi har 2 kids men massvis av energi och som vill kolla film, dega med fimolera och slå in paket. Yes, det är superkul att slå in paket enligt våra små! Sen att de slår in sina egna leksaker och vill ge bort dem, ja där kanske vi sätter stopp men tanken är enormt god!
 
Nu ska jag dricka mer ingefärste och vila, nu vecka står och trampar i dörren! Hoppas er helg var bra!
 
// Martina