Han köpte mjöl och jag bakade > Muffins

Jag fick frågan via Instagram igår att dela med mig av det recept jag går efter när jag bakar muffins så här kommer det, ha lite i åtanke att jag är en sådan som höftar när det gäller bakning
 
Detta är ett grundrecept så vill man kan man absolut addera lite citronsaft eller kakao
 
12 muffins (tid ca 30min) Sätt ugnen på 200 grader - Fram med en muffinsplåt och formar
 
Du behöver följande
100 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
 
Börja med att måtta upp allting, då går det hela mycket smidigare. Smält smöret och ställ det åt sidan för att svalna. Vispa samman de 2 äggen med strösockret pösigt.
Blanda nu torrvarorna, vetemjöl + bakpulver + vaniljsockret noga i en bunke. Nu skall du blanda samman allt, jag börjar sikta i vetemjölsblandningen i ägg/sockerblandningen. Rör hela tiden, sedan tar jag mjölken och blandar med det smälta smöret som också går i ägg/sockerblandningen. Rör samman till en len smet och pyttsa upp i formarna (görs lättas med en matsked, tänk på att inte fylla hela vägen upp då muffinsen reser sig)
 
Nu tar jag en sked med socker eller steviaströ och blandar med lite kanel, skalar ett äpple och skär tärningstora bitar och blandar med socker/kanelen. Tryck ner 2-3 st i varje muffins
 
In i ugnen i ca 15-20 min, man måste hålla lite koll på dem (testa med en provsticka)
 
Igår gjorde jag en frosting, som jag i stort sett bara hittade på. Lite creamcheese, lite smör, florsocker, vaniljsocker och några skvättar av citronsaft (smaka av) När du sedan tagit ut muffinsen, låt dem svalna före du brer på frostingen annars smälter den bara och rinner av
 
Om något känns osäkert eller frågor så tveka inte att lämna en kommentar! Hoppas det smakar!
 
 
 
 
 
 
1 Katja:

skriven

YES! Tusen tack, nu ska här bakas muffins ikväll :)