Det går framåt

Nu börjar det hända saker, vi fick pärlsponten på plats igår. Slipade ner den lite lätt för att färgen sen skulle bita bättre. Vi satte upp bröstlisten och i dag har vi målat första omgången. Kräver minst 2 lager skulle jag tro. Men vi är så rackarns nöjda, den flyter in så bra i sovrummet. I hallen är det en annan visa, där är det ganska tråkigt just nu! Under pärlsponten satt en helt annan tapet än den som satt ovan, dessutom var det målat med någon typ av primer i grönt. Så nyanserna är många och inte snygga för fem öre men det får vi leva med just nu.
 
Nu väntar en helg med arbete, så jag tackar för ett kort inlägg och önskar er alla ett par sköna dagar
 
 
 

Helgens projekt

Vi drog igång 2 projekt i helgen, trots makens väldiga pollen-bekymmer. Vi började plocka ner pärlsponten i hallen, en del av det skall återanvändas. Och sedan rev vi en bit av framsidans altanräcke, virket som blev över fick bli till 2 odlingskragar. Pärlsponten ska bli en sänggavel till vår bädd, så ser planen ut i alla fall. Att riva räcket var inte alls planerat, jag stod där på framsidan och bara "Peeeerr...kan du komma med sågen!?" och en snuvig men ganska glad kille kom knallade med sina verktyg, glad för att få bygga/riva lite! I odlingskragarna står nu pioner i den ena och rabarberna jag fick från svärmor i den andra, även de små fröodlade solrosorna fick flytta ut i kragen.
Vi har även skurat av altandäcket där bak, för att bli av med lite pollen och smuts. Och besökte Brunneby Marknad, de var växer och blommor så långt ögat nådde. Vi hade med picknic och bara njöt!
Vi röstade så klart och lämna blomma hos svärmor i går. Idag väntar jobb till sena kvällen och sen skall vi försöka kurera sonen och maken. I fredags trillade V på dagis, en stort jack i knät och vi fick sitta en bra stund på vårdcentralen för bedövning som skulle verka och sen bröt paniken ut.. V sitter i mitt knä, de skall lägga stora bedövningssprutan och V skriker. Alltså hon skriker rejält, jag försöker trösta och lugna men det går sisådär kan jag säga. När de väl är över får de rengöra och plocka bort så mycket sten och grus från det där lillalilla knät. Huvva, det läker väldigt fint och alla var väldigt snälla på vårdcentralen. De hurrade för V för hon var så modig och jag var som ett nervrak när vi kom hem, vilken pers och vilken dag det blev.
 
Nu dags för en kopp kaffe och sen ta på mig ett ansikte!

Do it yourself - Anteckningsblock / Notebook

DIY, älskade do it yourself
Ska försöka visa er hur vi slängde ihop ett par anteckningsblock idag, värmen är tryckande så vi håller oss inne för stunden. För just denna varianten behöver du, ca 5 ark vita papper (vi tog klassiskt skrivarpapper) ett udda ark med kul mönster eller färg för själva "pärmen" och en häftapparat, lite washitejp och lim.
 
Skär till de vita arken i önskad storlek (tänk på att de skall vikas på mitten)
Skär sedan till själva pärmen, det kan vara några millimeter större än de vita arken
Nu har du själva grunden för anteckningsblocket, 10 sidor totalt + pärmen (allt viks ju på mitten)
Lets häfta! (tänk på att inte häfta för långt in eller för långt ut - man får liksom känna av för att kunna bläddra i blocket)
Nu skär du till en bit papper, som skall passa runt om pärmen, för att täcka häftklamrarna
Fäst kanten med lim, tryck åt ordentligt så de sitter på plats
Detta är Vegas block, hon valde själv papper och washitejpen som sitter mellan kanten och framsidan. Du kan piffa till oändligheten. Det går också att välja tråd och nål, då gör du hål i själva vecket och syr med en kraftigare tråd. Om du har frågor eller inte hänger med i instruktionerna så lämna en kommentar! Lycka till!
 
 
 
 
 
 
 
 
1