Det går framåt

Nu börjar det hända saker, vi fick pärlsponten på plats igår. Slipade ner den lite lätt för att färgen sen skulle bita bättre. Vi satte upp bröstlisten och i dag har vi målat första omgången. Kräver minst 2 lager skulle jag tro. Men vi är så rackarns nöjda, den flyter in så bra i sovrummet. I hallen är det en annan visa, där är det ganska tråkigt just nu! Under pärlsponten satt en helt annan tapet än den som satt ovan, dessutom var det målat med någon typ av primer i grönt. Så nyanserna är många och inte snygga för fem öre men det får vi leva med just nu.
 
Nu väntar en helg med arbete, så jag tackar för ett kort inlägg och önskar er alla ett par sköna dagar
 
 
 

Helgens projekt

Vi drog igång 2 projekt i helgen, trots makens väldiga pollen-bekymmer. Vi började plocka ner pärlsponten i hallen, en del av det skall återanvändas. Och sedan rev vi en bit av framsidans altanräcke, virket som blev över fick bli till 2 odlingskragar. Pärlsponten ska bli en sänggavel till vår bädd, så ser planen ut i alla fall. Att riva räcket var inte alls planerat, jag stod där på framsidan och bara "Peeeerr...kan du komma med sågen!?" och en snuvig men ganska glad kille kom knallade med sina verktyg, glad för att få bygga/riva lite! I odlingskragarna står nu pioner i den ena och rabarberna jag fick från svärmor i den andra, även de små fröodlade solrosorna fick flytta ut i kragen.
Vi har även skurat av altandäcket där bak, för att bli av med lite pollen och smuts. Och besökte Brunneby Marknad, de var växer och blommor så långt ögat nådde. Vi hade med picknic och bara njöt!
Vi röstade så klart och lämna blomma hos svärmor i går. Idag väntar jobb till sena kvällen och sen skall vi försöka kurera sonen och maken. I fredags trillade V på dagis, en stort jack i knät och vi fick sitta en bra stund på vårdcentralen för bedövning som skulle verka och sen bröt paniken ut.. V sitter i mitt knä, de skall lägga stora bedövningssprutan och V skriker. Alltså hon skriker rejält, jag försöker trösta och lugna men det går sisådär kan jag säga. När de väl är över får de rengöra och plocka bort så mycket sten och grus från det där lillalilla knät. Huvva, det läker väldigt fint och alla var väldigt snälla på vårdcentralen. De hurrade för V för hon var så modig och jag var som ett nervrak när vi kom hem, vilken pers och vilken dag det blev.
 
Nu dags för en kopp kaffe och sen ta på mig ett ansikte!

Do it yourself - Anteckningsblock / Notebook

DIY, älskade do it yourself
Ska försöka visa er hur vi slängde ihop ett par anteckningsblock idag, värmen är tryckande så vi håller oss inne för stunden. För just denna varianten behöver du, ca 5 ark vita papper (vi tog klassiskt skrivarpapper) ett udda ark med kul mönster eller färg för själva "pärmen" och en häftapparat, lite washitejp och lim.
 
Skär till de vita arken i önskad storlek (tänk på att de skall vikas på mitten)
Skär sedan till själva pärmen, det kan vara några millimeter större än de vita arken
Nu har du själva grunden för anteckningsblocket, 10 sidor totalt + pärmen (allt viks ju på mitten)
Lets häfta! (tänk på att inte häfta för långt in eller för långt ut - man får liksom känna av för att kunna bläddra i blocket)
Nu skär du till en bit papper, som skall passa runt om pärmen, för att täcka häftklamrarna
Fäst kanten med lim, tryck åt ordentligt så de sitter på plats
Detta är Vegas block, hon valde själv papper och washitejpen som sitter mellan kanten och framsidan. Du kan piffa till oändligheten. Det går också att välja tråd och nål, då gör du hål i själva vecket och syr med en kraftigare tråd. Om du har frågor eller inte hänger med i instruktionerna så lämna en kommentar! Lycka till!
 
 
 
 
 
 
 
 

Födelsedagspresenter i 2hand

 
I helgen fyller en av kusinerna (till barnen) år, om några veckor är det dags för svärmor att firas och i sommar är det barnens tur att kalasa! Så jag tänkte passa på att tipsa lite om bra presenter och vart i från man ska handla!
Här i Linköping har vi en hel del secondhands och loppisbutiker, de är även bakluckeloppis i tid och otid i området. Mina personliga favoriter är Erikshjälpen på Roxtorpsgatan 10 (Tornby-området) & dörr till dörr ligger Stadsmissionens Secondhand som också är en favorit! Sen har vi Hjärta till Hjärta på Gottorpsgatan 51 (Tornby-området) Återvinningen på Molijnväg 15 i Hackefors. Dessa fyra är av lite större storlek, inte så personliga och kanske en aning röriga ibland men fynd kan man verkligen göra! Reminded Vintage är en mysig butik i Tannerfors på Nya Tanneforsvägen 28, här är det omtanke om vad som tas in och det är ordning. Reminded Vintage har du även på Instagram & Facebook, kika in där vet ja!
 
Kan man då köpa begagnat som födelsedagspresent? Om du frågar mig, ja visst kan du det! De handlar mycket om vem det är till, vad denne har för smak och stil och ibland kan man shoppa i 2hand - fräscha till det och det blir som nytt. Något som brukar vara i bra skick är barnkläder, som de mesta med kids vet så växer ungar så det knakar. De hinner bära en vinteroverall en säsong sen nästkommande vinter är den 5-10cm för kort. Och det hinner ju inte blir smutsigt, trasigt eller urblekt på den korta perioden. Böcker är också ett bra tips, det gäller för alla åldrar! Vi fann en drös med fina böcker (då letar jag främst efter de utan någon typ av signatur - Till Olle på 4 årsdagen från mormor t.ex.) och sidor skall vara hela och inte flottiga osv.
 
Det går att hitta fina ljusstakar, uppläggningsfat eller kuliga spargrisar som den ovan! Eller om man till exempel skall köpa en blomma och ge bort så sväng förbi en secondhand, krukor finns i en uppsjö för en guldpeng eller två. Det handlar inte om att vara snål när man köper presenter, de finns en drös med saker man kan ge bort som är ännu billigare - baka något, plocka en bukett i ett skogssnår eller bjud upp på mimteater (men du får ju agera själv då liksom)
Det handlar lite om miljön, lite om att finna något unikt eller personligt och lite om att vara ute i god till och planera sina köp. För visst, du kan åka till bokaffären för en Alfons-bok för ca 70kr eller om man letar ett tag så kan man hitta samma bok på loppis. För en bråkdel av nypriset alltså!
På tal om samma sak fast ändå inte..
Ungefär alla av mina kärl och krukor som jag har utomhus för alla blommor är begagnade eller arvegods, en kittel från mamma som rymmer salvia och lavendel. Ett tråg jag köpte på bakluckeloppis förra året för två guldpengar är fylld med frösådda rädisor och ett krus som jag köpte för många år sedan på loppis för alla redskapen! Det är bara fantasin som sätter gränserna på 2handsmarknaden, gör om eller låt de leva upp till något nytt! Har ni frågor eller vill ha mer tips, lämna en kommentar eller två!
 
Nu > dags för en kopp kaffe!
 
 

 
 

Han köpte mjöl och jag bakade > Muffins

Jag fick frågan via Instagram igår att dela med mig av det recept jag går efter när jag bakar muffins så här kommer det, ha lite i åtanke att jag är en sådan som höftar när det gäller bakning
 
Detta är ett grundrecept så vill man kan man absolut addera lite citronsaft eller kakao
 
12 muffins (tid ca 30min) Sätt ugnen på 200 grader - Fram med en muffinsplåt och formar
 
Du behöver följande
100 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
 
Börja med att måtta upp allting, då går det hela mycket smidigare. Smält smöret och ställ det åt sidan för att svalna. Vispa samman de 2 äggen med strösockret pösigt.
Blanda nu torrvarorna, vetemjöl + bakpulver + vaniljsockret noga i en bunke. Nu skall du blanda samman allt, jag börjar sikta i vetemjölsblandningen i ägg/sockerblandningen. Rör hela tiden, sedan tar jag mjölken och blandar med det smälta smöret som också går i ägg/sockerblandningen. Rör samman till en len smet och pyttsa upp i formarna (görs lättas med en matsked, tänk på att inte fylla hela vägen upp då muffinsen reser sig)
 
Nu tar jag en sked med socker eller steviaströ och blandar med lite kanel, skalar ett äpple och skär tärningstora bitar och blandar med socker/kanelen. Tryck ner 2-3 st i varje muffins
 
In i ugnen i ca 15-20 min, man måste hålla lite koll på dem (testa med en provsticka)
 
Igår gjorde jag en frosting, som jag i stort sett bara hittade på. Lite creamcheese, lite smör, florsocker, vaniljsocker och några skvättar av citronsaft (smaka av) När du sedan tagit ut muffinsen, låt dem svalna före du brer på frostingen annars smälter den bara och rinner av
 
Om något känns osäkert eller frågor så tveka inte att lämna en kommentar! Hoppas det smakar!