Låt fantasin flöda - Powerbars

Jag googlade som en galning för att finna ett bra recept igår på powerbars, ett bra grundrecept där man kunde variera innehållet utefter sin egna smak men det var som att leta efter en nål i en höstack. Jag är ganska frälst i just nötter och ville inte direkt att det skulle vara en massa torkad frukt och proteinpulver och ägg. Målet var ett enkelt recept så jag försökte mig på något eget.
Jag använde
Paranötter (som innehåller zink och selen)
Hasselnötter (är antioxidant och innehåller B-vitamin)
Sesamfrön (innehåller sesamin som är bra mot hjärt - och kärlsjukdomar)
Solrosfrön (innehåller bland annat Järn och E-vitamin)
Sötmandel (är väldigt energirik)
Cashewnötter (innehåller E-vitamin, järn fosfor)
 
Vad du vill använda för nötter och fröer är helt upp till dig, dessa är mina favoriter. Att äta nötter efter träning är väldigt bra för de har en hög energinivå och är mättande!
 
Jag grovhackade nötterna, de skall vara i lagom stor tuggstorlek. Det är svårt att ge exakta mått på nötterna, en del blev ca 2 dl (större nötterna) och fröerna kanske ca 1 msk. De skall fylla en form, ca 1-1 1/2 cm tjockt lager.
 
Sedan blandade jag i lite honung (går bra att skippa detta momentet) för att få de lite klibbigt i skålen ihop med nötterna. Jag värmde sedan upp ca 2 msk jordnötssmör & kokosolja i en kastrull (de ska inte börja koka utan bara smälta samman) Ta jordnötssmöret/kokosolja av plattan och vänd ner det i nötblandningen. Rör om lätt och sedan trycker du ut det i formen (lägg en bit bakplåtspapper i botten)
 
In i ugnen i ca 175 grader i 15 min
 
Låt de svalna, dela upp hela kakan i mindre bitar och slå in i passande papper (jag körde aluminiumfolie denna gång men hoppas på hitta bättre alternativ) och in med dem i kylen. Tänk på att de är fria från konserveringsmedel så de har en kortare förbrukningstid. Men det är något positivt, konserveringsmedel är inte bra för kroppen!
 
Du kan om du vill addera t.ex. torkad frukt, russin, gojibär, havre, linfrö. Du kan smälta lite choklad och hälsa över kakan medans den svalnar, tänk på att använda riktig choklad då och INTE blockchoklad!
Bör påpekas, detta är inget för NÖTALLERGIKER!
 
 
 
 
1
Emilie

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

Svar: Hej Emilie!Vilket fin förfrågan! Använder själv eran site för att finna recept men egentligen är detta ingen bakblogg så jag får suga på karamellen så får vi se!

Med vänlig hälsning Martina
Martina Emdén