Nu är vi snart i hamn

Ser att många kikar in här på bloggen & så är jag kass just nu på att uppdatera. Det blir ju lätt så i flyttartagen, vi är uppe från tidig morgon och vi vuxna säckar ihop i soffan sent för att sen dricka en kopp te och gå till sängs. De tar på krafterna, vi kör grejer och möbler. Jag passar på att rensa mellan varven och igår fick det bli en snabb resa till Ikea för vi har inte mängder med klädförvaring så vi plockade upp en klädställning. Hur vi löser det sen skall bli intressant att se. Maken har fått upp Bråkig-tapeten i första rummet, idag fortsätter vi i andra. Vi måste bara införskaffa mer tapetkliseter, sen är bollen i rullning igen.
Nu skall jag dricka upp mitt kaffe, sen blir det städning och kanske ska jag unna mig en dusch idag!
 
 
 
 

Vad gör vi? Nu kör vi!

Så är dagen D här. Idag får vi nyckel och flyttlassen kan börja gå. Vi skall också gärna hinna måla & tapetsera barnens rum (har vi tur, även vårt sovrum) När ens liv är nerpackat i lådor så är det svårt att finna nöje, kidsen har liksom ganska tråkigt just nu. Men det är bara ett tag och alla deras saker är ju inte i flyttlådor än.
Skriver du listor? Jag är lite av en list-människa, gillar att bocka av och känna mig stolt över vad jag presterat. Larvigt jag vet.. Och nu har vi typ 4 listor på gång,
en före flytt
en efter flytt
en under-tiden flytt
och en lista för att ha koll på alla listor
 
Ja, så är det! Önskar er en fin dag, de blir nog inte så mycket uppdatering här närmsta tiden. Är i bubblan och kommer ha svårt att fokusera på massa annat! You will find me on Instagram!
 
 
 
 

Jag går inte på en diet

Jag är inte så mycket för diets men tycker att det är upp till var och en att hitta det som passar ens egna liv och möjligheter. Men det jag valt att göra detta år, det är ingen diet. Det är ett sätt att leva, jag drar inte ner på socker och sött för stunden. Jag tränar inte för någon sommar 2014. Jag äter sundare för att må bra, jag tränar för min kropp skall må bra. Jag har under många år haft det stressigt, ätit dåligt och haft dåliga vanor. Och det bara kom över mig, bara jag kan göra en förändring. Det är jag som skapar min egen lycka.
 
Visst är det stress och hets att se bra ut, men detta har aldrig påverkat mig. Jag kan bli inspirerad av att se människor med stark vilja för en sund och stark kropp. Jag kan bli imponerad när jag ser någon på gymmet lyfter tungt eller någon som klarar av en övning och får det att se lätt ut. Men det betyder inte att jag sitter och grämer mig i omklädningsrummet för jag inte är lika stark, mitt mål är kanske inte att bli så stark så jag kan lyfta 1000kg på en arm.
 
Jag anser att mina mål är rimliga, mitt viktnedgång är för att kroppen skall må bra och det leder till att jag mår bra. Och jag vill inte stressa fram det, efter som jag inte jobbar för att ha någon visst typ av kropp vid ett visst tillfälle. Jag vill ner i vikt, för jag känner mig tung och osmidig. Svårt för att leka och springa runt med barnen och så vill jag inte ha det. Sen vill jag gärna bygga lite muskler, muskler är viktigt för att kroppen skall kunna fungera rätt. För att jag skall må så bra jag bara kan när jag blir äldre.
 
Precis som när man beslutar att bli vegan, har jag tagit beslutet att äta bättre. Att leva som vegan är inget tillfälligt (oftast i alla fall) utan en livsstil, ett beslut som man lever med resten av livet. Så är det för mig, jag vill äta så sunt det går men det betyder inte att jag utesluter god mat.
 
Att höra "Någon som vill ha en bit tårta? Nej just det ja, du går ju på diet" är frustrerande. Jag går inte på en diet.
Och precis som jag inte tvingar min livsstil, mitt val på någon annan så vill jag heller inte bli nerslagen för mitt val. Alla har rätt till att göra vad det vill med sina liv, vi har fått ett och det ligger på oss att göra det bästa av det.
 
När det kommer till barnen så snuvar jag inte dem på konfettin, de äter lite godis på lördagar. De får riktigt mat, de får vällagad mat. De mår inte sämre för vi inte äter McDonalds längre, men till de som väljer att äta där - de är din fulla rätt. Du bestämmer själv och jag har inget med det att göra!
 
Så visst, du behöver inte hejja på mig när jag "skryter" om min träning. Vilket jag är stolt över och borde få tala om. Du behöver inte tycka någonting egentligen, för det berör ju inte dig. De berör enbart mig. Och mina tre i familjen. Men jag vill heller inte höra att jag sätter någon hets eller press på andra, jag är inte ute efter att ge någon dåligt samvete för de sitter och fikar sötbröd medans jag är på gymmet. Mitt liv, mitt val.
 
Ibland är det så bra att ha detta i åtanke - Har du inget snällt att säga, då behöver du inte säga något alls!
 
Önskar alla en bra dag, här blåser det så de viner i fönsterna men solen skiner och det är en ny härlig vecka framför oss!