Nu är vi snart i hamn

Ser att många kikar in här på bloggen & så är jag kass just nu på att uppdatera. Det blir ju lätt så i flyttartagen, vi är uppe från tidig morgon och vi vuxna säckar ihop i soffan sent för att sen dricka en kopp te och gå till sängs. De tar på krafterna, vi kör grejer och möbler. Jag passar på att rensa mellan varven och igår fick det bli en snabb resa till Ikea för vi har inte mängder med klädförvaring så vi plockade upp en klädställning. Hur vi löser det sen skall bli intressant att se. Maken har fått upp Bråkig-tapeten i första rummet, idag fortsätter vi i andra. Vi måste bara införskaffa mer tapetkliseter, sen är bollen i rullning igen.
Nu skall jag dricka upp mitt kaffe, sen blir det städning och kanske ska jag unna mig en dusch idag!
 
 
 
 

Vad gör vi? Nu kör vi!

Så är dagen D här. Idag får vi nyckel och flyttlassen kan börja gå. Vi skall också gärna hinna måla & tapetsera barnens rum (har vi tur, även vårt sovrum) När ens liv är nerpackat i lådor så är det svårt att finna nöje, kidsen har liksom ganska tråkigt just nu. Men det är bara ett tag och alla deras saker är ju inte i flyttlådor än.
Skriver du listor? Jag är lite av en list-människa, gillar att bocka av och känna mig stolt över vad jag presterat. Larvigt jag vet.. Och nu har vi typ 4 listor på gång,
en före flytt
en efter flytt
en under-tiden flytt
och en lista för att ha koll på alla listor
 
Ja, så är det! Önskar er en fin dag, de blir nog inte så mycket uppdatering här närmsta tiden. Är i bubblan och kommer ha svårt att fokusera på massa annat! You will find me on Instagram!
 
 
 
 

Jag går inte på en diet

Jag är inte så mycket för diets men tycker att det är upp till var och en att hitta det som passar ens egna liv och möjligheter. Men det jag valt att göra detta år, det är ingen diet. Det är ett sätt att leva, jag drar inte ner på socker och sött för stunden. Jag tränar inte för någon sommar 2014. Jag äter sundare för att må bra, jag tränar för min kropp skall må bra. Jag har under många år haft det stressigt, ätit dåligt och haft dåliga vanor. Och det bara kom över mig, bara jag kan göra en förändring. Det är jag som skapar min egen lycka.
 
Visst är det stress och hets att se bra ut, men detta har aldrig påverkat mig. Jag kan bli inspirerad av att se människor med stark vilja för en sund och stark kropp. Jag kan bli imponerad när jag ser någon på gymmet lyfter tungt eller någon som klarar av en övning och får det att se lätt ut. Men det betyder inte att jag sitter och grämer mig i omklädningsrummet för jag inte är lika stark, mitt mål är kanske inte att bli så stark så jag kan lyfta 1000kg på en arm.
 
Jag anser att mina mål är rimliga, mitt viktnedgång är för att kroppen skall må bra och det leder till att jag mår bra. Och jag vill inte stressa fram det, efter som jag inte jobbar för att ha någon visst typ av kropp vid ett visst tillfälle. Jag vill ner i vikt, för jag känner mig tung och osmidig. Svårt för att leka och springa runt med barnen och så vill jag inte ha det. Sen vill jag gärna bygga lite muskler, muskler är viktigt för att kroppen skall kunna fungera rätt. För att jag skall må så bra jag bara kan när jag blir äldre.
 
Precis som när man beslutar att bli vegan, har jag tagit beslutet att äta bättre. Att leva som vegan är inget tillfälligt (oftast i alla fall) utan en livsstil, ett beslut som man lever med resten av livet. Så är det för mig, jag vill äta så sunt det går men det betyder inte att jag utesluter god mat.
 
Att höra "Någon som vill ha en bit tårta? Nej just det ja, du går ju på diet" är frustrerande. Jag går inte på en diet.
Och precis som jag inte tvingar min livsstil, mitt val på någon annan så vill jag heller inte bli nerslagen för mitt val. Alla har rätt till att göra vad det vill med sina liv, vi har fått ett och det ligger på oss att göra det bästa av det.
 
När det kommer till barnen så snuvar jag inte dem på konfettin, de äter lite godis på lördagar. De får riktigt mat, de får vällagad mat. De mår inte sämre för vi inte äter McDonalds längre, men till de som väljer att äta där - de är din fulla rätt. Du bestämmer själv och jag har inget med det att göra!
 
Så visst, du behöver inte hejja på mig när jag "skryter" om min träning. Vilket jag är stolt över och borde få tala om. Du behöver inte tycka någonting egentligen, för det berör ju inte dig. De berör enbart mig. Och mina tre i familjen. Men jag vill heller inte höra att jag sätter någon hets eller press på andra, jag är inte ute efter att ge någon dåligt samvete för de sitter och fikar sötbröd medans jag är på gymmet. Mitt liv, mitt val.
 
Ibland är det så bra att ha detta i åtanke - Har du inget snällt att säga, då behöver du inte säga något alls!
 
Önskar alla en bra dag, här blåser det så de viner i fönsterna men solen skiner och det är en ny härlig vecka framför oss!
 

Go morgon söndag

 
 
Så startade jag dagen med träning här hemma, börjar bli svårt att utföra övningarna mellan alla flyttkartongerna men nu är det gjort. Lyckades även få upp maken på cykeln, så nu är vi redo att möta dagen. Igår fick jag även till 24 squats med mannen på ryggen. Jovisst, jag kan!
 
Sen noterade vi igår att fiskmåsarna har kikat fram här i området, det är vår för mig. Mindre kul är att någon av dem lyckas göra #2 på den nyputsade rutan i sovrummet. Kul...
 
Nu är det dags för att komma ut och ladda lite solvitaminer! Ha en fin dag!
 
 

Lördag 15 mars

Efter mitt möte igår tog vi en vända till Ikea, en Frode i härlig färg fick följa med hem. Hen kommer stå fint på altanen i sommar! Och fyndad på Fyndet så priset var perfekt!
I dag tar vi det lugnt, städar vidare och försöker redan ut små knutar i planeringen. I veckan börjar flyttlassen gå, omg spännande är en underdrift! Och så kan jag äntligen sluta tjata om det här och på Instagram, blir ju så stor del i livet så de är klart att man måste få ventilera men till och med jag är redo för att sluta räkna ner och påbörja arbetet och livet i huset. Nr 37 here we come!
 
Jag tyckte mötet gick bra igår, nu får vi se vart det leder. Tålamod och hopp, de är dagens ledord! Nu skall vi ta tag i dagen och utträtta stordåd!

Bara några stycken före flytten

Egentligen är det lite dumt att handla blommor till balkongen, de skall ju ändå snart skeppas vidare.
Men solen kikar ju fram och förgyller dagarna och då ville jag ha några stycken som sätter guldkant på den annars tomma balkongen.
Igår gjorde jag en ny sats med powerbars, denna gången med torkade blåbär. De blev så bra, jag kommer aldrig köpa bars i butik igen. Testa att göra själv, jag lovar att du inte blir besviken.
 
Idag multitaskar jag, fixar med blommor och oljar in teakmöbler. Roar snuviga barn och städar. Skall strax putsa några fönster och försöker boosta mig i att jag är grym. För imorgon är det dags för mötet, jag börjar bli nervös men det kommer gå toppen. Det har jag bestämt mig för, jag skall lysa starkare än solen och hålla huvudet högt!
 
Önskar dig en fin dag i solen!
 
 

Men jesus, vart tog tiden vägen

De var ju nyss 5 månader sedan vi fick ett OK på huset, nu är det en vecka kvar till nyckel är i vår hand. Och jag börjar känna mig stressad, trodde vi låg bra till men nja..det är tveksamt just nu alltså! Som idag, efter en redigt jobbig natt med förkylda kids, så kunde vi bocka av adressändringen och talat med Telia och Tekniska Verken.
 
Och så har vi lyckats packa några lådor igen, sen får vi sätta oss och göra upp en plan. Några listor blir det nog, som om vi inte redan hade nog. Sen ligger ju fokusen på att de små blir friska, typiskt att vi skulle klara oss från VABuari men bli krassliga en vecka före flytt. Ja, nu är det som det är och det är bara att rulla med i svängarna. Igår fick vi fint besked om att dottern kom in på skolan vi valde tidigare i år, sån lättnad. Vet att kösituationen är knas här i området, så det var bara bra-post som kom igår.
 
Idag fick vi hjälpas åt, jag och maken med att kurera och fixa här hemma. Vi väntar på samtal från VC för en kontroll för sonen, hans andning har varit lite besvärlig och hönsmamma som jag är har varit ett vrak i natt. Han låter bättre i dag men jag skulle gärna vilja att de kanske kunde boka in oss för en kontroll. Hur det blir återstår att se..
 
Nu blir det pytt i panna och sen får vi försöka få de små att vila lite lunch, lättare sagt än gjort!
 
 
 
 

Att dagdrömma sig bort


Jag dagdrömmer mest om huset just nu, ser framför mig om färgval och krånglig tapetsering. Barn som springer på den ganska välklippta gräsmattan, sena sommarkvällar på altanen. Hur köket blir mer i vår stil och efter våra önskemål. Drömmer om ett växthus i mindre format, där vi odlar tomater och potatis och kryddor. Hur barnen växer upp där, börjar skola och med egna intressen som börjar ta form och kräva plats. Jag drömmer om att få inreda precis som vi vill ha de, utan de begränsningar man får i en hyreslägenhet. Att få sätta upp tavlor och hyllor utan att behöva tänka på hur vi ska behöva åtgärda det sen...
 
Jag dagdrömmer också om ett arbete, ett arbete som utmanar och håller mig på tårna. Ett arbete som inspirerar och där jag har möjlighet att utvecklas och växa som människa. Jag vill gärna ha ett jobb omgående, jag har varit "ledig" tillräckligt nu! För de som har jobb, kanske haft samma arbete i flera år har svårt att relatera. Men jag blir så avundsjuk när någon säger "Ah jag jobbar i kväll" eller "På väg hem från jobbet".. för andra är det ungefär som när jag kanske säger "Har suttit i solen på balkongen hela dagen och löst korsord och druckit kaffe"
 
Vad säger ni om att försöka göra vissa drömmar till verklighet? Jag tror det är dags nu, redo eller inte..här kommer jag världen! Med öppna armar och fylld av förväntan!