Testar vingarna i köket

Visst är det en klassiker, man har sina paradrätter man kör på alla dagar i veckan. Året om. Man kanske byter plats på dem, men gud nåde om du tar bort tacon en fredagkväll! Vi har försökt att testa nya saker och nya recept under en tid nu och även då introducera vegetariskt här hemma. Jag är löjligt förtjust i Quorn färsen, den smakar ju inget som den är men i en tomatsås så har du en köttfärssås utan kött som smakar mumma! Även filéerna från samma producent är toppen, de har vi kört ner i lite asiatiskröra med ris. Just de sistanämnda bjöd vi svärisarna på för någon helg sedan, vi sa inget före de hade smakat och båda blev nog lite chockade. Men glatt överraskade och alla åt upp!
 
Jag tycker att man ska försöka söka lite utanför sina ramar och bekvämlighetszoner i köket, visst en del saker "går ju så snabbt att slänga ihop" men hur nyttigt är det då? Och vad är de egentligen i falukorven eller färdigmaten du slänger i micron? Läser du innerhållsförteckningen?
 

Bakar du? Eller handlar du muffins tex i butiken? Vet du att de oftast innehåller kemikalier? Alltså inte samma kemikalier som du städar toaletten med men de har antagligen
Sötningsmedel
Färgämnen
Konserveringsmedel
 
Bara de faktumet att de står "-medel" på dem borde får de mesta att backa från sötbrödshyllan, eller ämne för den delen med. Jag försöker som sagt dra ner på sött, men ibland måste man få ha något gott till kaffe och då försöker jag numera baka allt. Då vet jag vad de är i, även om de är socker och smör så är de i alla fall inga tillsatser. Jag har ju gjort dem från grunden och själv lagt i ingredienserna! Så försök göra mer själv, tänk utanför ramarna och hej må gott
 
Om någon vill ha de recept jag använder för muffins från ni gärna hojta till!