En sån dag

Vaknade upp med magvärk, well hello den delen på månaden. Och ett styggt monster dök upp på mina axlar och sa uppmuntrande saker så som - Nee..gå inte och träna! Neee..stanna hemma, drick massa te och bara mys! Jag hade redan träningskläderna på så i samma sekund som jag gick ut med barnen genom dörren slet jag med ryggsäcken. Visst tusan tog jag mig dit, känns väldigt bra för jag var himla nära att vika mig. I morgon blir de ett morgonpass hemma och sen är det vila som gäller i två dagar. Vi ska resa bort så mesta av tiden sitter vi i bilen denna helgen!
var
Fick fint besked från maken i morses också, han har blivit farbror igen. Hans bror och fru fick ett litet kidd i går kväll och vad jag förstår så har allt går bra och alla mår fint! Och igår kom mitt provsvar tillbaka för cellprovet och jag är NORMAL. Jippie, äntligen kunde jag andas ut. Gå och gör de tester som vi faktiskt får möjlighet till att göra.
 
Men nu skall jag koka mig en kopp kaffe, plocka lite här hemma och vika tvätt. I morgon äre fredag!
 
 
 
 

Lyx

Att få köpa hem lite tulpaner eller rosor ibland är en lyx, ja rosorna håller betydligt mycket längre än tulpanerna så visst är det lite av en förbrukningsvara. Men gud så jag älskar blommor, i alla dess färger och former. I kruka eller snitt, i balkonglådan eller en frodande trädgård. Vi kommer inte ha så mycket att "spela" på runt om vårt hus men med enkla små medel ska även de frodas kring vårt hus. Kikar ni på "Trädgårdskampen"? Igår fick de lägga gräs, skörda sina grönsaker och belysa. Och ser man till storleken på deras plättar så är nog allt möjligt! Själv hejjar jag på Peter, han verkar vara en skön kille men förkärlek till att bre på och att inte göra allt så perfekt! Och han fullkomligen bubblar av idéer!
Peter Bengtsson - Trädgårdskampen
 

Grå onsdag

På onsdagar är barnen lediga från dagis så då kan frukosten få ta lite mer tid, idag blev det smoothies och flingor. Sockerfria flingor så klart och grape. Denna perfekta grapefrukten var mumma! Nu är vi mätta och belåtna och kidsen får se på lite LasseMaja på tv medans jag sitter framför datorn och letar i jobbdjungelen!
Dagens smoothie
1 Mango
1 näve frysta blåbär
2 msk turkisk yogurt
och fyll på med önskad mängd mjölk

Mantra -3 veckor kvar

Just nu känns det ganska tomt här hemma, det är nog inte de men de känns så. Har dessutom tömt väldigt många skåp och byrås. Idag skall vi & handla och då måste jag fylla på förrådet men bubbelplast. Även om jag kör mycket återbruk med att slå in de mesta i reklamtidningar så vill jag skydda en del saker lite extra. Idag ska vi förhoppningsvis åka och kika på en säng, vi har beslutat att sonen skall få en annan modell då den han har nu inte riktigt passar honom. Så nu hoppas vi på denna blocketannonsen!
 
Denna veckan blev en riktigt packad vecka, men så får man ha de ibland. Att åka och handla mat och fylla på skafferiet ger mig massa energi, på torsdag får vi lite besök av fina vänner. De om något ger ju energi och man fyller på vänskapskontot!
 
Självklart har jag tränat idag, peppar peppar ta i trä - axeln känns bättre. Har som sagt fått lite tips av min syster som jag nu lagt in i träningen. Idag var de knappt några andra motionärer där, kan kännas skönt de med. Blir lite mer luft mellan maskinerna. Sen tog jag en ogenväg hem. Passar på att knalla när solen är framme och fåglarna kvittrar, bra för huvudet!
 
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe! Ha en fantastisk dag!
 
 
 
 
 

Ny vecka med massor av nya möjligheter

Startar givetvis veckan med att gå till gymmet, har en axel som fortfarande vill krånglar så jag körde inte så hårt på de övningarna utan la fokusen på kondis / lår & magen. Kändes så jäkla bra (och gör alltid det) när man kör igång på morgonen med träning. Börjar känna effekten av träning och ändring av kostintaget, konstigt vore det väl annars. I mars gäller det att utforma ett träningsschemat och lägga i nästa växel, pepp som tusan.
 
Förra veckan tog vi beslutet att plocka bort fruktyoghurt, på tok för mycket socker och det finns massor av alternativ. Vi köpte hem filmjölk och piffar till den med bär, solrosfrön och en gnutta honung. Vår stora hängde med i svängarna men sonen vart inte riktigt lika förtjust så vi får se om vi ska testa grekisk yoghurt eller liknande! Vi har också bestämt att vi inte dricker juice på veckodagarna, utan endast till helgfrukostarna. Och då får de gärna (helst) vara färskpressad juice.
 
Små lätta förändringar, något kan vi alla göra för att öka välbefinnandet och för att skapa en sund relation till mat för våra barn! Tänk på saken
 
 

Disney on ice

Alltså! Crazy kan man säga! I onsdags tävlade jag på Corren om biljetter till Disney on Ice, senare på eftermiddagen låg ett mail i inkorgen. Jag hade vunnit! Crazy ju!
Så i morgon bär det av, familjen skall få se Bärgan & Blixten och Tingeling! Tacksamheten i turen som föll på mig i onsdags! I morgon intar på parkettplatser och är pepp!
 
 

Hemma i lugnets vrå

Löjligt inbjudande, ja i alla fall för mig. Har fallit lite för att ha de gråa (dock inte mönstrade) i sovrummet. Blir nog så i huset sedan, en lagom mjuk grå. Och sen en twist. Men de får jag visa sedan när vi väl är plats. Och i sovrummet skall de vara ganska avskalat och tomt, en känsla av öppet men ändå ombonat. Just nu letar jag efter 1. Kökssoffa 2. Dagbädd och 3. Gamla fönster med fina spröjs på Blocket. Maken letar vitvaror, visst är Blocket fantastiskt!
Sedan skall vi bygga en egen sänggavel, tror det blir med inspiration från västkusten & drivved. Här har jag hittat två fantastiska gavlar som är väldigt vackra!
 
 
Källa : Sökning på internet men sökord sänggavel
 

Finbesök

Igår åkte svärföräldrarna för att gå på begravning och Caleb fick vara här hemma med oss. Han sover mest, märks att han börjar bli äldre. Idag kikar solen fram och det gör mig sådär löjligt fnissig och glad. Glad ända in i själen. Vi ska försöka städa ur bilen och plocka lite, har hunnit med 40min morgonträning. Mycket mage/rumpa och armar idag, kör ganska intensivt men de skall ju kännas att musklerna arbetar.
Igår hade jag ett toklångt samtal med min syster och pratade mycket träning och stretch och även mycket annat. Hon kom hem från Thailand 14 feb, 3 månader har hon varit där och pluggat. Alltså min syster är fantastisk, hon vågar så mycket mer än vad jag gör. Hon är en grym på att motivera för att testa nya saker och våga ta de där extra steget. I och med att hon studerar till sjukgymnast är jag inte dum som nyttjar detta, klart jag ställer frågor och ber om råd. Så igår fick jag lite nya saker att tänka på vid träning, hur jag skall lyfta eller testa nya grepp. Känns himla bra! Nu skall vi komma igång med denna dagen! Ha en ljuvlig lördag!