Bra att samla på sig i bland

Just nu står maken & svärfar och försöker byta kranen i köket. Vi får se vart detta slutar, jag litar på grabbarna men man vet aldrig. Den vi hade förut har kärvat så man får (om man tar otur) en ofrivillig dusch rakt upp på tröjan. De är inte uppskattat och har man en make som min så ligger det alltid back-ups i någon låda. Och visst hade han en kran i förrådet, han samlar på sig. Och i detta fallet verkar det vara en positiv sak
 
Vi har spenderat morgonen med att jaga svartmyror, de var överallt när jag kom ner i morse. Visst att det stod lite disk på bänken men så många.. så vi fick börja leta vart de kom ifrån, jag har noterat att de trivs i jorden utanför köksfönstret, bland rosorna. Men vi fick tillslut dra fram spisen, där var de. I den dåligt fogade väggen fanns ett hål och de marscherade ut i trupp. Tråkigt att förra ägaren inte kunde göra ett bra jobb med fogning när han kaklade om, myror behöver inte direkt stora utrymmen. Maken fogade och så fick vi en myrdosa av svärisarna, den placerade vi bakom spisen. Sedan tipsades jag om kanel, vitpapper och det kändes bättre än de myrmedlet vi köpte. Både för naturen, barnen och växterna.
 
Nu är det dags att göra lunch, för deklarationen vill inte vara lätt detta året heller. De där med att ha varit företagare..
 

Glad Påsk

Ville ila in före vi åker en sväng och önskar er alla en fin påskhelg.
Passa på att njuta av vädret, umgås med dem ni håller kär och ät ägg tills ni storknar!
 

Bråkig är bara förnamnet

I barnens rum fick Bråkig-tapeten flytta in.
Här tänkte jag bara samla ett par tips och råd när det gäller just denna tapet
1. Tålamod, men de gäller ju all tapetsering
2. Förarbete, se till att ha en bra grund att tapetsera på
3. Tapeten är ganska tålig
4. Denna måste mönsterpassas
5. Se till att ha lite extra tapetklister i kanterna, där suger den åt sig snabbt!
6. Om den ser bubblig ut så oroa dig inte, om du har jobbat ut de överflödiga luftbubblorna så rätar den ut sig när den torkar till
 
Har du frågor ang. tapeten eller något annat är du varmt välkommen att lämna en kommentar!
 

På plats & redo för en spännande sommar

Nu har vi flyttat in och alla lådor är tömda, de vi lånat av ett par vänner före flytten (ca 40st) är tillbaka hos sin rättsmäktiga ägare och det råder oreda lite överallt! Men vi är här och hela familjen trivs, vi har grillat ett par gånger redan första veckan. Barnen kan cykla när de vill, sparka boll på den lilla gräsplätten och jag har fått ut lite blommor. Det blev som planerat, barnens rum var färdiga vid inflytten, målade och en vägg med Bråkig-tapeten. Nu håller vi på att få upp lampor, skrivbord och annat skoj. Och just nu ser jag det bara som en fördel att vi sparat mycket under våra år tillsammans, mycket kan nu få komma till användning och till och med ses med nya ögon.
Och i fredags kom ljuva nyheter, jag har fått jobb. Jag är både glad och spänd, en aning nervös och redo att köra igång. Nu kanske det kan bli lite ordning på livet liksom, hejja mig! Och tack till alla som gratulerat och stöttat.
 
Idag har vi flyttat dörrar, ja varför köpa nytt när man kan modulera om? På nedervåningen har vi lite snyggare dörrar med speglar och på ovanvåningen är det släta klassiska dörrar. I och med att vi inte ska ha dörr in till köket så fick den flytta upp, sen tog vi bort den som satt ut till groventrén och även den är på ovanvåningen nu. Så 2 basic-dörrar fick flytta till tippen (de var i dåligt skick) och det känns himla bra på båda planen.
 
Här ser ni en av de "nya" dörrarna på plats i Z rum. Så småning om blir det nya handtag och lås men just nu blir detta helt okey. De blå färgen gör sig himla fint i rummet, "Akvamarin" från Rusta