Kasta inte det som funkar


Skall vi tala lite allvar? Lets talk real liksom!
Varför kastar vi så rackarns mycket? Vi köper och handlar och sen slängs mängder med fina saker bara för vi tröttnat. Första kan vi tänka till - "Måste jag verkligen köpa detta?" och "Behöver barn/barnen ha en miljard leksaker?" Är svaret nej på dessa två, handla inte då. Så enkelt är det.
Sen till nästa sak, allt kommer tillbaka. Så måste man strängt följa trender, spara de "gamla" och plocka fram när det igen kommer på tapeten. För så är det, som just nu marmor. Ja när var de trendigt sist, 80talet? Och nu är de inne igen..se där! Så kasta inte, skänk eller ge bort men kasta inte!
 
(lampan på bilden räddades från en tidig "tippen"död! igår)

Nu är det kört

Jag välkomnar nu julen i vårt hem. Nejlikor i apelsiner och dukarna kommer fram. Och mer blir det
 
Fast i skrivande stund sitter jag i jobbsökarträsket, men med två (just nu) hyperaktiva barn som sjunger skrämmande högt går det så där bra. Framför allt efter som det bara är två rader i två låtar som går..likt en repig LPskiva som hackar sig! Fick ett mailtips från en site om ett väldigt intressant arbete som nu är sökt, hoppas hoppas! Vill verkligen jobba! Skall inte låta som att jag inte uppskattar all den tid jag får med barnen och maken men ja, det finns alltid fördelar och nackdelar hur man än vrider och vänder det. Men nu får det liksom vara nog, vill ha fasta rutiner och känna mig behövd utanför hemmet. Axla ansvar som inte innebär mellisfrågor och valet mellan täckbyxor eller overall. Jag tar det också men vill ha mer...
 
Jaja, jag fortsätter att jaga. Vet att jag är en riktigt bra medarbetar/anställd så nu får någon allt inse detta tycker jag
 
 

Du tänker väl på miljön?

 
Du kastar väl inte värmeljusbehållarna i soporna? Det är ju metall! Nej vi har ett snyggt krus där jag viker ihop och lägger dem i. Då är det bara att ta med dem ner till återvinningskärlet (för metall så klart) sen. Vi kan alla försöka ta hand om vår jord, den som våra barn skall bo på och framtidens ungar får ärva.
Så kom igen nu, tänk på miljön och gör något du också!

Nässelutslag & Stjärnfrukost

Vår son, Z, hade feber förra veckan. Inget ovanligt med det, de är förkylningar lite här och var så det kändes inte så oroande. Men på fredagen, vid lunchtid så börjar han få som röda flammiga utslag i ansiktet. Och för att någon timma senare försvinna. Så har de varit hela helgen, kommit och gått. Vi talade med 1177 som påpekade en allergisk reaktion eller feber"efterspel". I dag var han hemma från dagis, om de var något lurt på g ville vi inte oroa de andra och fröknarna. Talade med vår vårdcentral idag och de trodde det kunde vara nässelutslag. Så där är vi just nu, idag har utslagen inte varit så extrema så i morgon blir det dagis. Han vill ju leka och vara med kompisarna så allmäntillståndet är det inget fel på.
 
I lördags bar jag ner krukor från balkongen till källarförrådet & då åkte 2 jullådor med upp. Och vi hade tur för i en av dem fanns pepparkaksformarna så i morse blev det stjärnformade smörgåsar! Helt plötsligt gick väldigt lätt att äta upp, underbara ungar!
 
Vi snackar mest hus just nu, men måste ta tag i kalendrarna vi köpt till kidsen. Har ungefär 10 luckor kvar att fylla med något roligt, de får massa lego och pysselmaterial. Nej nu skall jag fortsätta med dagens måsten, ofattbart att solen precis gått ner. Nu blir det verkligen mörkt snabbt!
 
Önskar dig en fortsatt skön måndag!

Och så blev vi med hus

Vi trodde helt fel, budgivningen på huset var inte över. Och i vår flyttar vi till det persikofärgade huset med lila knutar. Oh så spännande.
 
Även om vi haft 2 hus tidigare(i diskutabelt skick), så är det detta huset vi kommer bo i. Där barnen kommer växa upp och där många jular/födelsedagar och nyårsaftnar skall firas.
 
Vi är ganska glada över att inte behöva hålla på med flytt mitt i julstök men våren får gärna komma snart! Skall bli så himla jättemega kul!
 
Men nu går vi över på fredagspepp, har fått in lite ansökningar och skall pynta lite redan nu.
Japp du läste rätt, PYNTA! Frågor på det?
 
Ha en underbar helg, krama de du älskar och njut att vädret som just nu är på vår sida! Sol
 

Husköparetagen

Vi letar hus. Ett hem. Men de är svårt, för vi är inte ensamma på den vägen liksom. Och nu har vi i stort sett förlorat 2 budgivningar, snubblat på målsnöret. Två tillfällen där vi hunnit kära ner oss och målat upp hur fint det skulle kunna bli. Rackarns..
 
Hur bor ni? Hus eller lägenhet? Vad är drömmen?
 
För mig är det ett rött hus med vita knutar. Bärbuskar och äppleträd. Lagom stort för barnen att springa runt med lagom litet för att klippa gräset på en kort stund. Ett stort växthus och redigt garage. Trägolv, bröstpanel och kamin. Ett funktionellt kök med en enorm värme. Luftigt men ändå murrigt. Riktiga rejäla element, öppen spis och dubbeldörrar ut till en altan. Badkar och stor tvättstuga. Äsch jag kan fortsätta i all evighet och gå in på så små detaljer att det nästan är löjligt!
 
Drömmen lever vidare, nu kryper jag upp hos maken i soffan och glo på tv!

Oktober bara sprang förbi


 
Eller hur? Bara kom och gick.. vädret har varit fram och tillbaka. Vi har dragit tänder, gått på husvisningar, besökt Flygvapenmuseumet. Vi har planerat för julklappar och jag har fortsatt leta arbete och sökt en himla massa jobb. Hemmet har pyntats med spöken och pumpor och barnen har pysslat mest hela tiden
 
Nu är vi i November, månaden som är svårt att greppa. Mörkt på morgonen, mörkt på eftermiddagen. Jag får/vill inte sätta upp ljusstakarna för tidigt så de är inte lätt att få de mysigt! I kväll testar vi Ikeas saftglögg med nötter och russin, man kan göra varje dag till en kalasdag!