Kasta inte det som funkar


Skall vi tala lite allvar? Lets talk real liksom!
Varför kastar vi så rackarns mycket? Vi köper och handlar och sen slängs mängder med fina saker bara för vi tröttnat. Första kan vi tänka till - "Måste jag verkligen köpa detta?" och "Behöver barn/barnen ha en miljard leksaker?" Är svaret nej på dessa två, handla inte då. Så enkelt är det.
Sen till nästa sak, allt kommer tillbaka. Så måste man strängt följa trender, spara de "gamla" och plocka fram när det igen kommer på tapeten. För så är det, som just nu marmor. Ja när var de trendigt sist, 80talet? Och nu är de inne igen..se där! Så kasta inte, skänk eller ge bort men kasta inte!
 
(lampan på bilden räddades från en tidig "tippen"död! igår)

Nu är det kört

Jag välkomnar nu julen i vårt hem. Nejlikor i apelsiner och dukarna kommer fram. Och mer blir det
 
Fast i skrivande stund sitter jag i jobbsökarträsket, men med två (just nu) hyperaktiva barn som sjunger skrämmande högt går det så där bra. Framför allt efter som det bara är två rader i två låtar som går..likt en repig LPskiva som hackar sig! Fick ett mailtips från en site om ett väldigt intressant arbete som nu är sökt, hoppas hoppas! Vill verkligen jobba! Skall inte låta som att jag inte uppskattar all den tid jag får med barnen och maken men ja, det finns alltid fördelar och nackdelar hur man än vrider och vänder det. Men nu får det liksom vara nog, vill ha fasta rutiner och känna mig behövd utanför hemmet. Axla ansvar som inte innebär mellisfrågor och valet mellan täckbyxor eller overall. Jag tar det också men vill ha mer...
 
Jaja, jag fortsätter att jaga. Vet att jag är en riktigt bra medarbetar/anställd så nu får någon allt inse detta tycker jag
 
 

Du tänker väl på miljön?

 
Du kastar väl inte värmeljusbehållarna i soporna? Det är ju metall! Nej vi har ett snyggt krus där jag viker ihop och lägger dem i. Då är det bara att ta med dem ner till återvinningskärlet (för metall så klart) sen. Vi kan alla försöka ta hand om vår jord, den som våra barn skall bo på och framtidens ungar får ärva.
Så kom igen nu, tänk på miljön och gör något du också!
Framtidstänk - Miljö - Tips