Tidig morgon eller sen kväll

När vi flyttade hit var det framför allt balkongen jag föll för, stor & rymlig. Perfekt läge för blommor & kryddväxter! Solen ligger på från ungefär två på eftermiddagen till sena kvällen, så här trivs jag.
 
Mitt andra tips denna fredag gäller vattning och underhåll för blommor. Ibland är det svårt, mina blommor ( bland annat Pelargoner, Dahlior, Luktärt, Solrosor, Murgröna, Lavendel & en Tomatplanta ) vill ha de fuktigt men inte dyngsurt. Så tipset då, Vattna dina blommor tidigt på morgonen - beroende på när solen ligger på eller vattna på kvällen. När de är lite svalt i luften, kanske till och med lite fuktigt så passar jag på. Inte när de står i direkt solljus. Jag vill ha jorden blöt och redo för värmen. Då trivs mina småttingar bäst! Jag har även valt att ställa de som är lite känsligare i skuggan eller under parasollen som sitter på balkongräcket!
 
 
Blommor - Tips

Make & Create

Jag vill tipsa lite så här en fredag, om du är i pysslartagen så finns härliga www.makeandcreate.se - jag la själv en order där idag. Måste bygga på mitt washitejpförråd!
 
Sidan är aktuell, harmonisk att titta på & du hittar även en Idébank! De är ett stort plus, där får du tips och instruktioner hur du går tillväga med olika DIY (DIY står för Do It Yourself)
 
Att lägga själva order gick smidigt, inte en massa fylla i och hela köpet var klar på ett kick. Lovar att återkomma med leveranstid, att ha i åtanke är att jag la denna order en fredag!
 
Själv brukar jag handla på Pandurohobby en hel del, så nu testar jag något nytt! Man skall ju göra det var dag, inte sant?
 
Så är du likt den pysselnörd jag är, spana in Make&Create (bild lånad av Make&Creates Idébank)
 
 
 
 
 
1

Efter en runda på stadens gator

Igår drog jag ner på stan en sväng, min morsdaggåva (en klocka) behöves kortas ner så jag passade på att kolla in butikernas utbud.
 
Jag tittar alltid på hur personalen beter sig, hur de talar och om de uppmärksammar mig som kund. Det är fascinerade, en del borde verkligen inte arbeta inom service. För en del glömmer nog bort att det är ett serviceyrke, varje kund som kommer in "betalar" din lön. Jo så är det, för om ingen handlar för du är otrevlig/inte uppmärksammar så har du inget jobb. Butiken går inte runt på vatten, utan pengar.
 
Ibland väljer jag att gå ifrån en butik utifrån hur bemötandet är. Och sen finns det  vissa butiker som inte jag kräver någon direkt service, till exempel en stor klädkedja som säljer mycket fint till bra pris för hela familjen. Där är det ingen idé att fråga "Finns denna i storlek ____ ?" ( svaret kommer oftast i all hast, för de plockar alltid - Finns de inte framme så är de slut! ) Säljarna kan till och med stå och prata med varandra i kassan när du ska betala, alltså samtidigt som de "servar" dig! Men som sagt, där är det mer kassapersonal än säljare!
 
Vad vill du ha för typ av service i butik? Vill du ha hjälp direkt eller spana runt? Vill du att säljare uppmärksammar dig och låter dig komma till hen eller att de springer efter dig?
 
 
1