Tidig morgon eller sen kväll

När vi flyttade hit var det framför allt balkongen jag föll för, stor & rymlig. Perfekt läge för blommor & kryddväxter! Solen ligger på från ungefär två på eftermiddagen till sena kvällen, så här trivs jag.
 
Mitt andra tips denna fredag gäller vattning och underhåll för blommor. Ibland är det svårt, mina blommor ( bland annat Pelargoner, Dahlior, Luktärt, Solrosor, Murgröna, Lavendel & en Tomatplanta ) vill ha de fuktigt men inte dyngsurt. Så tipset då, Vattna dina blommor tidigt på morgonen - beroende på när solen ligger på eller vattna på kvällen. När de är lite svalt i luften, kanske till och med lite fuktigt så passar jag på. Inte när de står i direkt solljus. Jag vill ha jorden blöt och redo för värmen. Då trivs mina småttingar bäst! Jag har även valt att ställa de som är lite känsligare i skuggan eller under parasollen som sitter på balkongräcket!
 
 

Make & Create

Jag vill tipsa lite så här en fredag, om du är i pysslartagen så finns härliga www.makeandcreate.se - jag la själv en order där idag. Måste bygga på mitt washitejpförråd!
 
Sidan är aktuell, harmonisk att titta på & du hittar även en Idébank! De är ett stort plus, där får du tips och instruktioner hur du går tillväga med olika DIY (DIY står för Do It Yourself)
 
Att lägga själva order gick smidigt, inte en massa fylla i och hela köpet var klar på ett kick. Lovar att återkomma med leveranstid, att ha i åtanke är att jag la denna order en fredag!
 
Själv brukar jag handla på Pandurohobby en hel del, så nu testar jag något nytt! Man skall ju göra det var dag, inte sant?
 
Så är du likt den pysselnörd jag är, spana in Make&Create (bild lånad av Make&Creates Idébank)
 
 
 
 
 

Efter en runda på stadens gator

Igår drog jag ner på stan en sväng, min morsdaggåva (en klocka) behöves kortas ner så jag passade på att kolla in butikernas utbud.
 
Jag tittar alltid på hur personalen beter sig, hur de talar och om de uppmärksammar mig som kund. Det är fascinerade, en del borde verkligen inte arbeta inom service. För en del glömmer nog bort att det är ett serviceyrke, varje kund som kommer in "betalar" din lön. Jo så är det, för om ingen handlar för du är otrevlig/inte uppmärksammar så har du inget jobb. Butiken går inte runt på vatten, utan pengar.
 
Ibland väljer jag att gå ifrån en butik utifrån hur bemötandet är. Och sen finns det  vissa butiker som inte jag kräver någon direkt service, till exempel en stor klädkedja som säljer mycket fint till bra pris för hela familjen. Där är det ingen idé att fråga "Finns denna i storlek ____ ?" ( svaret kommer oftast i all hast, för de plockar alltid - Finns de inte framme så är de slut! ) Säljarna kan till och med stå och prata med varandra i kassan när du ska betala, alltså samtidigt som de "servar" dig! Men som sagt, där är det mer kassapersonal än säljare!
 
Vad vill du ha för typ av service i butik? Vill du ha hjälp direkt eller spana runt? Vill du att säljare uppmärksammar dig och låter dig komma till hen eller att de springer efter dig?
 
 
Kategori:

Förläng livet

Förra veckan köpte jag superfina rosor på Ica Maxi, en bunt med ljust rosa rosor! Och när de började sloka igår valde jag att ta av knopparna och lägga dem i ett fat med vatten. På så sätt förlängdes deras liv några dagar. Fatet står just nu på balkongen & skapar en romatiskt känsla
 
Passade nog var det igår en liten "floralcompetition" på Instagram, dessa rosor fick ställa upp! Jag vann inte med min bild, men jag vart med på favoriterna hos The Startup Wife - sånt är alltid kul!
 

Jag är arbetssökande

Okey, jag går hemma. Inte med bebis. Jag jobbar inte hemifrån. Jag går hemma för jag är arbetssökande. Och jag är inte ensam om att söka arbeta heller. Detta gör saken en aning svårare. Ja när vi är några tusen som söker en tjänst så är det viktigt (dock ganska svårt) att synas i mängden.
 
Jag har varit "hemmafru" sedan årsskiftet. Och fy bubblan, det är inget kul! Kanske de första veckorna, man får sovmorgon. Man kan vara uppe sent. Du kan göra det du vill hela dagarna i ända. Men hej, efter ett tag blir det tråkigt. Och sen får man hela ansvaret på hemmet, jag tog det iallafall. Så jag städar, diskar, lagar maten, putsar fönster, månar om blommor och jagar dammråttor. Tvättar och fixar. Hela tiden. De hinner liksom inte bli genomsmutsig innan jag är där igen.
 
Vid den här tiden förra året var jag butikschef. Stor skillnad.
 
Och tro mig, jag söker arbete! Jag söker nästan allt jag kommer över.
Samtidigt vet jag mina kvalifikationer, vad jag kan och inte kan. Till exempel
Jag har inget körkort - Där av känns yrken som kräver körkort som inget för mig just nu
Jag är inte utbildad läkare - Där av skall alla skatta sig lyckliga att jag inte söker sådana arbeten
 
MEN
 
Jag är utbildad dansare, har även varit dansledare och suttit i styrelsen för Aktiv Ungdom
Jag har arbetat sedan jag var 17 år, jag började vid sidan av skolan på Scandic Hotel. Sedan har jag arbetat inom restaurang och vidare till butik. Inom handels trivs jag som fisken i vattnet
 
Så jag fortsätter jakten på jobbet!
Varför är jag öppen om detta här? Jo jag stod med händerna i diskvattnet och tänkte på att allting handlar om kontakter. Du ska känna någon som känner någon. Någon som kan tala gott om dig och gå i godo. Och även om jag har en hel bunt av goda vänner med spännande arbeten, allt från egenföretagare till sjuksköterskor så tänkte jag `om jag inte kan komma till jobbet får jobbet komma till mig!`
 
Så här har ni mig! Ställ frågor, tipsa om lediga jobb eller bara häng på. Bloggen blir ett showroom, nej inga kläder, ett showroom med mina kvalifikationer! Och en hel del pyssel!
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Taggar: Arbete Sökes